Helg...

Fri hela helgen och det är skööönt =)

Fredagen förflutit utan något anmärkningsvärt..fredagsmys med familjen och sen hopp i loppelådan..
Lærkes humör har väl inte varit bättre men nu är ju Jens också hemma och det underlättar såååå mycket..

Lördag idag och vi flummade runt hela morgonen..men sen fick vi ta oss i kragen och gå ner till byn och handla till middagen..så Lærke cyklade och vi andra gick..det var riktigt skönt väder..bara solen som fattades =)


Vi köpte även Prinsessan Lillifees jordgubbs muffins..färdigpaket..haha..lat mamma idag va det ja..



Barnen tyckte det va kul iaf..



Måste läsa först..annars kan det gå galet =)



Morrhoppan Lærke =)



Slicka skålen ska man göra när man bakat..





So far so good!!



Vilka mästerverk va..haha!!





Kenny har varit här och snurrat idag då Vera med barn var på andra uppdrag..Han bjöds på maud och sen blev det bus med barnen.. =)












Strax härefter dök Lærke i säng då humöret kom på top igen..Lilia fick va uppe en stund till..då tog hon på sig fjärilsvingarna och sa att hon va fiiiin!!









Blocket..

Till försäljning:

En styck flicka vid namn Lærke Linea Krogh,blivande 6 åring med allt vad det innebär!Söker en familj med STORT tålamod!

Bud tages tacksamt emot!






Ååååhhh kan man bli mer galen på en unge än vad jag blev imorse????Hon skulle ABSOLUT INTE göra som hon blev tillsagd att göra,vi skulle iväg och klockan tickade...jag blev stressad och hon satte sig på tvären..

Men som tur va så är hon så in inorden söt så när hon bad om ursäkt så var allt glömt..tror ni att hon har mig kring sitt lillefinger???JA!!!!
Antar att det är därför jag får ta så mycket skit också..men första barnet är man nog för "snäll" mot..man sätter inga ordentliga gränser och då blir det väl såhär..eller??!!
Jag blir bara så ledsen över att jag är "utvald" till att kasta skit på..när Jens tillrättavisar så blir det för det mesta som han sagt..men med mig...Nä!!

Ikväll ska jag iaf jobba och får då automatiskt lite andrum..så imorgon tar vi nya friska tag som mamman med ett tålamod som heter duga!!

Tack och hej!!

Jo det fungerade...

Så här kommer ett till =)

Igår så när jag hämtade Lærke så hade hennes tand blivit mer lös sa hon..bara det att den tanden har varit jättelös enligt henne i ca 4 veckor..så denna mamman tänkte inte så mycket på det..
Vi cyklade hem och hon blev mer "orolig" över denna tanden..så jag käne och OJ vad den var lös..haha..jag försökte få henne till att äta en riskaka så att den skulle trilla ut..men ikke..
Hon satt själv och vickade på den och till slut så hörde jag ett vrål..då satt hon med sin tand i handen!!
Jag skrattade och nästan grät..såå stor hon blivit..tappa en tand är stort!!

Ni får ursäkta russinen i tänderna =)

Den lösa tanden..


 Och den tannalösa tjejen =)


Nu ska vi se..

om detta fungerar..

Helgen sprang förbi i en sjujäkla fart..hann ju knappt blinka innan det var söndag kväll och nanne tid =)

Lördagen skulle vi passa Veras och Kennys små barn..lilla Annie och Kalle..Föräldrarna skulle på 30 års fest och roa sig =)
Dom kom hit vid 15 tiden och ljudnivån höjdes kraftigt direkt..ganska kul med så mycket liv i huset =) Vera och Kenny stannade en stund och drack en kopp kaffe och fick berättat hur mycket vatten och pulver det skulle vara till Kalles ersättning..hmm det var ju ett tag sedan man använde sig utav det..
Efter ett tag gick dom och vi sprang som tettingar ett tag där..Kalle kunde absolut inte bli av med oss då blev han urkinkig..så det var i princip bara att ha honom på höften hela tiden!Inte för att det gjorde något..ABSOLUT inte..han e såå gooo lilleman!
Att vara sån stor familj innebär ju en hel del extra utav en som förälder..alla skulle få sitt och Lilia var smått avundsjuk när Jens pratade med både Annie och Kalle..haha..
Iaf så skulle vi försöka äta kvällsmat..det gick väl..ehh bra?! Jodå det gick bra..vi hade gjort spagetti och köttfärssås och tänkte att det måste ju gå hem....och minsann det gjorde det..skönt att veta att barnen blev mätta och belåtna!

Tjejerna försvann upp på rummet och vi hörde hur alla leksaker flög genom rummet..men inget bråk eller kink från dom stora..mest Lilia som vanligt.. =)


När vi städat rummen så åkte pyjamasarna på och det plockades fram godis och annat gott!På tv visades Alvin and the chipmunks..och det såg ut som om dom tyckte den va bra =)





Jag och Kalle myser..



Han var sååååå nära på att nå den skålen..men ack så dum jag var när jag flyttade den längre ifrån honom..




När filmen var slu så var Annie honey trött och kom själv och sa att hon ville gå och sova..så vi gick upp och borstade tänderna och sen la vi oss på madrassen som vi bäddat till henne..
Efter bara ett par minuter så var Lærke också alldeles trött (Annie sov på hennes rum) och ville gå och lägga sig..konstigt va??
Och när dom stora låg i sina sängar så var det ju lika bra att Lilia också fick gå och nanna..

Så med 3 av 4 i säng så kunde vi andas..









Men efter bara 30 minuter så var det Kalle som inte var riktigt nöjd..trött som bara den och gnällde en hel massa..så på med jamis på honom och in med lelle flaskan sen sov han också sött!!





Tack Vera och Kenny för att vi fick passa barnen..vi hjälper gärna till fler gånger!




Skumt..

blogg.se har stora problem just nu verkar det som..jag blir skickad både hit och dit så fort jag ska posta ett inlägg eller lägga upp bilder...så idag tryter tålamodet rejält med att blogga..
Får kolla lite senare idag och se om det har rättat till sig..

Men en härlig fredags morgon och förmiddag har vi haft än så länge iaf!!


Pumpapaj??

Usch nääee..

Men läskig pumpa..Jadåå!!

Detta har jag och barnen pysslat med idag..







Haha..fin va??!!

Ni får en bild på Lærke med..hon tyckte att det som var inuti var "skitäckligt" =)



Mobil död..

Jag tackar för dessa år du fina mobil..men nu får du gå i graven!!



Lilia tyckte att jag behövde ny mobil och kastade den i marken..den ringer och låter,men skärmen är alldeles svart =(

Såå nu Kitty mobil så får du göra ditt..Välkommen!!




Uppdatering..

Eftersom jag varit hemma och vabbat så har mitt liv inte varit sådär värst innehålls rikt =)
Men nu är vi lediga tors-sönd och då hoppas vi på att få vara friska..tänkte vi kunde måla,pyssla och pilla med pärlor under dessa dagarna..om det är dåligt väder..om det är fint väder så tar vi nog med oss kaffe och bullar ut på ngn leka =)

Men nu ska denna mamman gå och lägga sig..ny dag imorgon som förhoppnings vis blir lika bra som idag!



Sjuklingar..

Hemma och vabbat idag..inte min grej alls..barnen är gnälliga och bråkar mest hela tiden med varandra..det fanns några stunder då jag helst av allt bara skule vilja gå hemmifrån utan dom!Men sen vips så blev dom mjuka och fina igen..då passade jag på att uppmuntra detta genom att ställa mig och göra pannkakor..mm..det uppskattades..i sisådär 30 minuter..sen var det igång igen!!Bläää!!!
Så när Jens kom hem så var denna frun inte så glad!!
Men så tänkte vi att dom var uttråkade..så vi packade in oss i bilen och körde till Biltema för att jag skulle ha ståltråd..tabken var att då kom dom ut och såg något annat än våra väggar...men nä..Lærke sprang och gömde sig hela tiden så att vi blev av med henne och Lilia gallskrek i vagnen..vi sprang till kassan och in i bilen hem igen!!!Varför,varför???!!!
Väl hemma så rök båda ungarna i säng!!Orka ha dom uppe när dom beter sig såhär..och alla ni som sitter med små söta bebbar...VÄNTA BARA!!!!!Haha..

Tanken på ett barn till var låååångt borta idag...vissa dagar sååå nära och andra..nja jag är nog nöjd som vi har det =)

Efter det blivit tyst där uppe så tog jag och Jens vars en kopp kaffe och pratade litegrann..om sådär allt och inget..
Nu har vi sett CSI..och jag hade nära till gråten..det har aldrig hänt förut till det programmet..det ska vara en första gång till allt =)



Passerat..

helgen alltså..

Och den har varit super mysig rakt igenom!Jag har varit långledig och njutit av varje sekund....nästan!!

Jag och mannen for in till stora staden igår och shoppade..vi hittade ingenting..förrens efter halva dagen hade gått!!
Vi gick på Triangeln,gågatan och Södra förstadgatan..men ingenting!! Jag blev lite småkinkig och vi bestämde oss för att luncha ist..Det var hur mycket folk ute som helst och vi tog det enklaste vi kunde hitta...Pizza Hut..herregud så gott..och MÄKTIGT!!Jag som annars kan klämma iaf 45 minuter av en pizza var smockfull efter halva denna lillia,lilla pizzan!!
Mätta och belåtna gick vi tillbaka till bilen och styrde kosan mot Entre..där minsann..jag hittade fin fina ytterkläder till Lilia,fleece till Lærke,skor till mig och ett skärp till Jens..men inga ytterkläder till Lærke!!Varför ska det vara sååå svårt?!
Vi körde till Maxi,Toftanäs..förra året hittade mamma jättefina termoset och det har varit otroligt bra kvalite på det med!Jodå..vi hittade..men inte hennes storlek..varför?!Vi fick tag på en i personalen som fick ringa till Ystadvägen och till Trellehåla..men nä..så vi tog en storlek under..och gissa vad...det satt som en smäck!
Sen gav vi upp..det var väl egentligen inte mer som vi var på jakt efter men vi hade det så mysigt och kul så vi ville väl egentligen inte hem! =)

Jag hade pratat med pappa tidigare under dagen och dom bjöd in oss på middag,,Yippii...jag slapp laga mat..skönt!Vi landade hos dom vid 18 tiden och möttes även av Annelie och Claes (min morbror och moster) Dom hade spenderat dagen med att baka olika sorters bröd och Lærke hade fått vara delaktig..super nöjd va hon =) Så helt plötsligt skulle vi vara 8st runt bordet..mamma hade lagat en god gryta som vi hade hederliga pantoffler till med brysselkål och gele..mmm!!
Såå summa summarum hela lördagen var suverän!!
Lærke somnade i Annelies famn så hon fick stanna över natten..vilket hon säkert blev helnöjd över då hon tjatat om att hon skulle sova över ända sedan hon slog upp ögonen på morgonen =)

Idag vaknade jag vid 9..då klädde vi på oss och körde till willys och storhandlade..frysen och skafferiet fullt igen..det gillar jag!När vi kom hem så ringde jag till Pappa och då ville skruttan komma hem till sin mamma och pappa..sen har söndagen bara förflutit som en söndag ska..jag har storstädat ugnen..nu glänser den..annars lite småplock och mys med barnen!
Nu ikväll blev Lærke lite bråkig och ville inte äta..hon var inte hungrig..och då vet alla som känner denna lilla madame vad det innebär!!Sjuker..så imorgon blir flickorna i familjen hemma och kurerar oss..för den stora (dvs Jag) känner mig också halvkass!

Nu blir det en dusch och sen loppelådan..jag är slut som artist för denna dagen!!


Fredag it is..

Började morgonen..med bajs (!?) en ny tidpunkt på dygnet som den lilla valt!Kl 07.20 ville Lilia stiga upp....men jag fick ändå henneatt stanna kvar..vi låg kvar i sängen en bra stund och mös..bolibompa på tv,och där låg vi 3 ihopa tätt och jag ville aldrig stiga upp =)
Vi gick ner och fick i oss frukosten..barnen fick sitta framför tv idag (flåt Jens) =) sen tog jag mig en dusch,och fick på barnen kläder!
Vi gick till mitt jobb för att köpa pumpor..det blev en hel del för Lærke kunde inte bestämma sig =) tror vi fick med oss 7 stycken hem..det gör förvisso ingenting..fint är det ju med alla färgerna!

Nu är vi hemma igen och dom börjar redan bli uttråkade..ska försöka att lägga Lilia en stund och sen får jag och Lærke måla eller pyssla med något..

Imorgon ska jag och Jens åka in till staden..(utan barn) Lærke behöver lite av varje..hon växer som bara den,Lærke liten har blivit stor!
Mamma och pappa ställer upp och tar barnen..ska bli skönt..jag och Jens ska få vara just oss..och jag längtar!!Känns som om det var en evighet sedan vi gick och höll varandra i handen!Så nu hoppas vi på fint väder så att vi kan hinna med en kaffe i höstsolen med =)

Jag önskar er en härlig helg!!

Åååhh..

Glömde jue..mitt vardagsrum..dock syns inte färgen så bra som den ser ut!! =)






Tänkte lägga upp på gardinerna och kuddarna med..men bilderna är så mörka så det är inte lönt =(
Men fullkomligt nöjd är jag med mitt nya bord iaf!!


Jahapps..

Hösten är här och jag fryser nästan ballarna av mig på morgnarna när jag cyklar till jobb..snart åker bannemej vinterjackan på..vantar och halsduk har jag redan...

Jobb hela helgen har det varit för min del..fredag kväll var den enda dagen jag på fullt kunde mysa med familjen..trist med helger =(
Jag jobbade hel dag igår söndag..men där emellan så hann vi med att gå ut på upptäcktsfärd i närområdet..vi plockade en massa löv,kottar och kastanjer som ska få bli en höst tavla som vi ska ha i trappan..än så länge har vi Lærkes konstverk och en somma tavla där..tanken var att hela trappen skulle prydas av foto på barnen och deras konstverk..vi lär ju få en hel del till =)



Jens klätterapan Krogh
Efter denna bilden dog kameran =( måste köpa nytt batteri till den alltså..


På det igen...

Det har gått 1 vecka och 6 dagar sedan jag bloggade sist..om ni nu inte hade koll på det =)

Fler bilder sedan bröllopet får ni här..



Hårfix..



Såhär fint poserade Lærke..




Och såhär fint clownen Lilia..



Kyrkan..
Jag hann inte knäppa kortet förrens Lilia redan var framme..hon ville till sin farfar jue =)



Herr och fru Krogh..



Solrosfrö kastning =)



Min fina Lærke..



Farmor Ulla och "svärmor" Anne-marie



Till er häst älskare =)



Karina och Bente..



Lilia var dock duktigast vid matbordet..alla andra barn var puts väck..men där satt hon fint och prydligt och pillade med maten =)



Liiite kladd..



Bättre sent än aldrig.. =)


RSS 2.0