Fantastiskt!!

Vi har haft en otrolig helg i Danmark..
På fredagen åkte vi till Gilleleje strax efter 15..vi körde in och handlade lite frukt och dricka och begav oss sedan till Gilleleje Feriecenter..en mysig modern stuga med allt man behövde..
Vi packade upp och bäddade sängar och gick sedan för att äta lite middag på restaurangen som tillhörde..
Jag åt rödspätta.. (vad annars) och Jens tog något kött =)







Vi åt i lugn och ro och barnen var jätteduktiga..

Efter maten gick vi till lekplatsen som låg på samma område så att barnen kunde leka av sig riktigt innan det var tid att krypa i säng..dagen efter skulle ju bli väldigt låååång =)








Efter en stund på lekplatsen så kommer en bil körande som vi kände igen..och mycket riktigt mormor och morfar och Annelie och Claes kom efter lång stund av längtan från barnen..vi alla gick upp till vår stuga ¨så att mamma och pappa kunde lämna av sina saker på sitt rum..
Efter rundvisning och upp packning så lämnade dom igen för att äta middag nere i byn med Claes och Annelie..vi nattade barnen och satte oss sedan för att titta på tv!!

Kl 22.30 var vi alla så trötta så det blev bingen för oss med..


Dagen D..


Barnen vaknade kl 06.50..ingen sovmorgon här inte =)
Vi fick på oss kläder och mat i magen..sen begav vi oss in till byn för att titta i lite affärer..pappa,Claes,Jens och barnen blev trötta på oss och gick in på något cafe så att vi shoppingsugna kunde fortsätta =)
Hittade dock inget som passade plånboken för tillfället..eller joo ett par nya leggings..dom andra är så välanvända så att dom nästan är gråa =)


Hem igen och svida om till finkläder...
Lærke fick lockar i sitt hår..Åååhh min fina,fina tjej!





Lilia somnade precis innan de var tänkt att hon skulle göras klar..och sen blev allt sååå stressigt..kameran lämnades kvar hemma i stugan så inga bilder från kyrkan..tyvärr!!Mamma och pappa fotade en hel del och likaså Claes..så jag måste få tag på bom bilderna..sen ska ni få se =)



 Lilia i full gång med stenarna..barn är barn!!








BRUDPARET ♥





Ja resten får ni se en annan dag! =)


 


Förberedelser..

alltid kul när man ska iväg på något man sett fram emot länge..för idag är det tid att äntligen åka till Danmark..vi åker i eftermiddag och ska ligga över hela helgen för att kunna se Bente och Evan gifta sig imorgon!!
Så idag har hela förmiddagen gått åt till att packa och ordna med så att alla saker kommer med som vi behöver!!


Lilia provar mitt hårband =)

 

Syskonkärlek!!













Så vi ses efter helgen!!


Baka,baka liten kaka...

Nu sover Lilia och jag och Lærke har bakat =)
Det blev en choklad kaka..och den ska vi strax smaka på..den ska bara svalna lite först!!







Hoppas ni har en mysig torsdag!


Barnen glada..

Då är mamma också glad..idag har varit en kanon dag..skönt att det finns sådana med!!
Jobb idag..inte fullt så kul som jag hoppades på att det skulle bli..efter ca 40 minuter kände jag av knät..och sen var det kört..både humör mässigt och ja på andra sätt!!
Men så fort jag kom där ifrån och pillerna började att verka så steg humöret igen =)

Jag cyklade ner till byn och fick tag på ett par nya skor till Jens som han ska ha på bröllopet..50%..det gillar vi..så kanon fina skor till 495 :- inte illa!!
Efter det blev det ett besök på Toppen för att inhandla maten till aftonen..som senare blev ombestämt för att Jens skulle till kiropraktikern..stackaren har inflammation i 3st kotor i ryggen =(
Så ikväll har jag och barnen ätit köttbullar och makaroner..och pratat om vad som har varit bra idag och vad som varit dåligt..Och vet ni?!Det Lærke tyckte va bra med denna dagen..det var att mamma kom och hämtade mig...e hon inte söt så säg..min lilla Lærke♥

Efter maten så var barnen jätte duktiga med undanplockning av tallrik,bestick och glas..dom gick och tvätta sig utan tjat ochjag fick stora pussar och kramar!!Vilken tur att vissa dagar är såhär..vad skulle man annars tatt sig till??!!

Vi plockade fram pärlor och pärlplattor och detta mästerverk fick jag till...synd bara att jag saknar en del vita pärlor =(


Tjohooo...

Snart ska jag få gå och jobba!!!!Imorgon är det dags och jag längtar...

Igår tog jag det lugnt här hemma..pysslade och kände mig som en riktig hemma fru..fick tvättat en hel massa och renbäddat till alla i familjen..fixade med lite planering inför bröllopet med..
Jag och pappa körde och hämtade barnen då det spö regnade ute..innan hämtningen så var vi på willys och handlade..tack fina rara söta daddy för all hjälp!!
Barnen åkte in i duschen då dom hade grus och smuts långt in i öronen..sen satte dom sig framför tv:n med vars ett äpple..jag kunde då fortsätta med mina små projekt =)

Jens kom hem..efterlängtad som alltid..vi lagade mat och pratade om dagen..tände ljus och umgicks!!
Efter maten gick vi alla upp för att lägga in tvätten och förbereda inför natten..
Lærke öppnade sitt caf'e och serverade mig och Jens köttfärssås med makaroner,varm choklad,glass och fisk till efterrätt =)

Barnen hoppade i säng och jag och Jens satte oss i soffan och mös..en super mysig måndag..och veckan kunde inte börja bättre..

Idag har jag inte gjort lika mycket..än så länge..ska strax fixa mig klar så att jag kan gå ner till byn..eller cykla ska jag försöka mig på =)
Ska hämta ut ett paket som kommit till Toppen och sen ska jag köpa strumpbyxor tills på lördag..och middag kanska jag ska fixa det med!!

Just nu...det känns bra!!

Bente's Möhippa

Ville inte riktigt skriva plenerna för helgen i förra inlägget då jag inte visste om min blivande svärmor skulle gå in och kika här =)
I lördags så packade jag väskan och klädde om till pirat..det var dags för möhippa..!!Vi möttes på Hillerøds station kl 9.30..fast jag var sen naturligtvis..jag hade glömt att växla pengar och jag hade glömt att handla ciggaretter..liiite dålig planering och det fick jag höra för =)

Vi körde tillsammans mot Bente's och Evans hus och tutade så in i vassen och viftade med flaggor genom rutan på bilen..undrar vad hela grannskapet trodde då vi kom..haha..

När väl Bente öppnade dörren så möttes hon utav ett helt gäng skrålande töser som vill ha kul..hennes min var obetalbar..gotter dukades fram och vi hade super trevligt..











Se så fin vår lilla Tyroler blev =)





Vi åt och drack,snackade skit och bara mös!
Efter en stund så knackade det på dörren och Bente välkomnade henne utan att veta vad som skulle hända..vi satte Bente i soffan med alkohol haltiga drycker framför henne...

In kom denna tjejen..




Hon visade oss diverse "hjälpmedel" och vi alla var väldigt fascinerade.. =)










Efter partyt så blev det singstar och olika dans moves..och vem vann INTE...jo jag..haha!!
Bente och Christina sjunger =)






Vi gjorde oss klara för utgång..med första stoppet på en restaurang inne i Hillerød..så på tåget blev dom sista bilderna tagna..sen dog min lamera tyvärr!!
Men en super trevlig möhippa med skratt så att man har träningsvärk i käkar och kinder =)





Tack Bente för ditt goda och glada humör kvällen igenom!!







Det finns...

inte mycket att berätta..dagarna har mest flutit förbi..haft mer att göra nu då knät verkligen har blivit bättre!Jag har tagit promenad hem till Lina och tittat på deras nya familjemedlem..lilla "stora" Rex..hur ljuvlig som helst..och har myst järnet med honom då han har velat =)
Dom andra 2 morrhopporna försökte nästan krypa in i mig..haha..satt på golvet och då la sig både Ronja och Millie sig på mina ben och ville få uppmärksamhet!!Söta vovvsingarna =)
Annars så har jag rensat både här och där här hemma,kläder som barnen vuxit ur och alla lakan och påslakan som var till spjälsängen ska nu upp på vinden..kollat vad vi behöver uppdatera deras garderober med och liknande!
Såå summa summarum så har dagarna gått och på onsdag ska jag äntligen få lov att jobba!!Men bara mellan 7.30-10.15 då jag går in på deltid den första veckan..snart ska jag få jobba igen..konstigt att man kan sakna sin arbetsplats så..klart är det ju att det inte är själva arbetsuppgifterna som man saknar utan det är mina söta gubbar som jag saknar..haha!!Och naturligtvis mina kära arbetskamrater =)

Idag har jag varit och byggt mina nagler..kändes inte helt bra då vår bil kraschade idag med..sååå pengarna rullar..varför ska det alltid vara så?

Nu väntar vi på pappa Jens som står på sin firma och lagar vår bil såhär en fredagskväll...ska väl vara glad över att han kan laga den själv..blir ganska så myckwt billigare..men ändå!

Planerna för helgen får ni reda på en annan dag!!

Trevlig helg på er!! 

Känslig..

Igår så såg jag Mamma Mia..första gången jag såg den filmen var med min mamma på bio i Höllviken!
Då satt jag och grät och det var till speciellt en del utav filmen..
Samma inträffade igår..
Jag kan omöjligt förstå..idag...hur det är när ens döttrar växer upp,flyttar hemifrån,skaffar sig ett eget liv..mamma och pappa är fortfarande mycket viktiga för mig..men ändå..Jens och barnen är dom jag spenderar min tid med nu..
Men just den här delen av filmen..den är speciell ♥
Och mamma..du förstår iaf!



Sugna på frukt??

Hahaha..bilden talar för sig själv..



Klockan..

tickar på och snart måste jag ta mod till mig att gå upp för trapporna för att kunna packa barnens kläder och för att ta på mig ett ansikte för idag =)
Mina små troll ska sova över hos mamma och pappa så att Jens ska få sovmorgon imorgon eftersom han ska ut och svira ikväll..hoppas han får super kul!!

Jag har faktiskt tvättat 2 maskiner idag..fast bara sånt som skulle tumlas så jag slapp hänga..smart va??!! =)

Har pratat med Linas mamma genom Facebook och sen ringde Camilla (Linas lillasyster) och nu för ett par minuter sedan så kom Lina och hämtade mina sjukskrivningspapper..bara Mats och Robin som saknas =)



Läser dessutom en väldigt het debatt på FB som nyss blev ännu värre..inte klokt vad vissa människor orkar med!!


Hoppas ni har en fin fredag..och trevlig helg på er!!

Ännu en dag..

hemma med ångest och uttråkning!!

Ska inte tjata allt för mycke om detta,men det är svårt..och jag vill inget hellre än att det går över nu!!

Dagen började kl 6 imorse då barnen och mannen skulle iväg..upp och försöka hjälpa till med det jag kunde..(inte mycke)få iväg dom,stoppa i mig lite piller och smörja knät..sen la jag mig på soffan och somnade om i 1½ timme..välbehövligt då Lilia legat i vår säng och snurrat sen kl 3 el 4..

Upp igen och på med lite kaffe..gott..och i lugn och ro är det ännu godare =) Sen ringde minsann min syster så jag fick pratat bort 45 minuter..om allt och inget...roligt att höra på hennes planer och att höra hennes driv i rösten..jag är 100% säker på att hennes planer kommer gå bra!!
Men så fort man pratat med henne så smyger sig saknaden på..nu hade det varit skönt att sätta sig på ett plan upp till henne och bara varit!! ♥

Mamma ringde kort därefter och meddelade att hon kommer kl 15.30 för att hämta mig så vi kan få hem mina små troll..sen blir det middag där hemma med övernattning!!Iaf för barnen..man vet ju aldrig med mig..har jag ont så blir nog jag med där =)

Igår hade jag försökt att förbereda maten tills Jens kom hem..eller jag hade iaf plockat fram det han behövde för att göra den =) Han e snäll min man..lagar mat,badar barn,lägger barn och allt annat som jag inte reder ut just nu..sååå glad över att jag har honom!! ♥ Tack älskade du ♥

Nu blir det lite youtube klipp och sen sofflocket .....IGEN!!!

Varför....

ska just jag ha denna blödnings rubbningen som jag har????För den innebär att läkaren inte kan hjälpa mig med någonting nästan..det visade sig att jag hade vatten i knät och en ledbandinflammation..på samma knä givetvis!!Och hon ville inte gå in och dra ut vattnet för hon trodde hon skulle misslyckas och göra det "värre" än vad det redan är..hon kunde dessutom inte ge mig någon smärtlindring för att alla tabletter ingår i "samma" familj med samma verksamma substanser..så vad fanns det att göra då??Joooo vila och knapra alvedon..så nu är jag mot min vilja sjukskriven först 2 veckor heltid och sedan 2 veckor deltid!!Inget jag överhuvudtaget vill..
Hon tog även ett prov som ska visa om jag har någon form av reumatisk värk..eftersom jag har haft problem med knä och axlar tidigare..sååå vänta i 2 veckor innan det svaret kommer =(

Såå vad ska jag nu göra???sitta och glo i 2 veckor???Ha hjälp till allt som ska göras???Fan rent ut sagt!!!


Träning..

på hög nivå =)
Jens kom igår hem med en roddmaskin..han hade fått den på sitt jobb..+ en motionscykel som han ska ta hem nästa vecka..och barnen flög på den =)










Vet bara inte vart vi ska förvara allt..vi bor ju inte i ett slott precis =)
Och det såg väldigt kul ut..men jag kan inte prova förrens det nedrans knäet gett med sig..
Idag blir det läkarbesök igen..
Trist!!

 


Jo men varför inte..

Maximal otur skulle jag vilja säga...knäet blir inte bättre..joo det gick på rätt håll men sen började jag att jobba =( jobbade igår och hade hyffsat ont när jag kom hem..men skulle prompt dit idag igen..och sen hände det!!Jag skulle plocka undan efter lunchen och halkade då i utspilld saft och på vilken kroppsdel landade jag???Jooo på mina knä...det händer bara mig!!Så läkare imorgon och sen sjukskriven iaf över helgen..jag har inte tid med detta..jag har myyyycket planer och det är roliga saker som jag absolut inte vill missa!!!
Det värsta är att jag inte kan ta så många tabletter då jag har blödningsrisk..så nästan alla antiinflammatoriska tabletter är big no,no för mig..och inte kan jag ta all smärtstillande heller..så ja..panodil och jag får hålla varandra i handen!!

I lördags var vi runt i stan för att hitta skor till barnen till bröllopet..det gick sådär...inga skor till dom men till Camilla och mig =) Hade en aningen svårt att prova dom och gå i dom men dom satt snyggt på foten iaf =)
Camilla,Christian och deras barn stannade på middag och även över natten...riktigt trevligt hade vi..fast jag var nååågot gnällig!! 



Vi lyckades iaf med att få våra stora flickor målade i ansiktet på Jägersro..



Lærke...



Caroline och Camilla..



Vad tror ni hon ska bli??? =)



Caroline klar...



Snaaart färdig..



Taaadaaaa!!Världens sötaste Kitty♥


Valet och kvalet..

Jag som inte har ett uns av intresse av politik satt nu och gick igenom alla valsedlar och blanketter mm...och ja..jag är inte ett dugg klokare för det!!
Min tanke var att bilda mitt eget parti..om jag tar något ifrån alla partier som är med i valet så blir det ett kanon Sverige över dom närmsta åren..haha!!
Nä jag är heeeelt lost när det gäller politik..jag är en sådandär soffliggare ni vet..eller nä egentligen inte..men blankt gillade jag förra gången..hur som helst..så har jag ju aldrig tur..så varför skulle då det partiet jag väljer att rösta på vinna valet???Ja jag vet..röstar jag inte så kan jag inte påverka heller..
Men vad jag egentligen ville ha sagt var..HJÄLP MIG!!! =)

Nu blir det en avkopplande dusch och sen kaffe =)


Jag är så glad..

över att jag har ett jobb =) Mina lediga dagar enligt schema är guld värda och jag njuter riktigt av att vara hemma då..men att gå hemma och vara sjuk är ngt av det värsta jag vet..tiden blir så ofantligt lång och jag blir så in i vassen irriterad över att inte kunna göra något!!
Igår gick jag iaf ner till byn..inte det smartaste draget..men ärenden behövdes att uträttas..det gick över all förväntan..det tog sin lilla tid men det kändes helt ok när jag kom hem!!
Träffade Vera i byn och vi handlade frukt till en fruktsallad vi skulle göra när vi kom hem..jag snodde Kalles vagn och gick och lutade mig mot den...det kändes skönt att ha stöd =)
Äpple,vindruvor,apelsin och blåbär hade jag i min..medans Vera tog lite banan till i sin..bläää =)
Vi satt ute i solen och myste..jag med benet i högläge och Vera skönt i soffan..med andra ord jag satt inte alls skönt!! =)
Vi skulle fixa diademen till bröllopet..men det var ett jädra pill..vi får se hur vi löser det..jag som inte har någon kreativ ådra i kroppen satt mest och försökte!!Vera däremot limmade och pillade och snörade band och annat!!
Tack för sällskapet Vera..det gjorde min dag..
När donnan gått så var det in i soffan igen med kuddar och panodilas..det tog allt lite på knäet ändå..dumma mig!!

Jens kom och hämtade mig så att vi kunde hämta barnen..sen hem och alla bestyr med mat och badning utav barn..

Idag...ja..ingenting..har slängt in lite tvätt..och ja..det är väl det antar jag!!

So far....

so good!!!Har varit uppe i ca 1½ timme nu och svullnaden har inte kommit tillbaka..det får bli en dag till med knäet i högläge och knaprandes panodil...tanken var att jag skulle ringa doktorn nu på morgonen..men jag ger det idag också så får vi se hur det utvecklar sig!!

Måste ner till banken och apoteket bara..viktigt!!

Förhoppningsvis kommer söta Vera och håller mig sällskap..och förhoppningsvis så kommer solen fram..då får det bli en tur ner till byn..aj ont!!
Men vad ska man göra..med bankens öppettider i denna byn så hinner inte Jens när han kommer hem i vilket fall som..

Haha..igår så var jag ju uppe x antal ggr för att lägga tillbaka den lilla i sin egen säng..och till slut så blev det tyst..tänkte inte så mycket mer på det utan satte mig i soffan och tittade på mitt nya favvo program- One born every minute- och när sedan Jens kom hem och det var nattedags för oss med så går jag upp och hittar den lilla sovandes i våra sängar..haha..sötnosen!!Jag hade alltså inte hört att hon tassade upp igen..

Nu på morgonen var det upp med tuppen..eller ja tilloch med innan för att hjälpa Jens med på klädning utav barnen så att dom kunde komma iväg i tid..och sen har jag lyxen att dom skulle ut på landet..så Jens hämtar också!!



OCH GODMORGON PÅ ER





Högläge..

Jodå..effektiv har jag varit..iaf i ca 15 minuter..för så lång tid tog det att tömma den förbenade diskmaskinen =(
Annars så har dagen förflutit ok..jag har slumrat på soffan och pratat i telefon och surfat efter meningslösa saker..precis som det ska vara när man är hemma sjuk från jobb!!Ett par koppar kaffe har intagits i min ensamhet..ja ensam sånär som på ca 45 minuter..
Hatar att vara ensam..

Mamma va snäll som hämtade barnen åt mig idag..hon tog dessutom med dom hem och fodrade dom..haha!!Så dom fick jag hem för bara en liten stund sedan och nu ligger dom i varsen säng eftersom dom valde att bråka med sin krymplings mamma och då åker man i säng...
I skrivande stund har jag hunnit med att berätta min livs historia för min syster över telefon,varit och lagt min minsting 3 gånger i sängen igen och tjaffsat med min 5 åring angående om man ska eller inte ska uppföra sig..jag håller på att man ska =)

Jens är iväg och käkar med ett gäng DK polare så han lär jag inte se förrens senare ikväll..och just idag önskar jag så att han var hemma..behöver lite tyck synd om mig kramar..

Såå nu sitter jag här och tänkte ta mig en kopp java..är så uttråkad så det inte är klokt!!

Kaaankse kommer det inlägg lite senare..bara för er trogna läsare =)


Ont det gör ont...

Mitt knä har pajjat...bara dom orden där gör mig vansinnig..jag har inte tid eller lust att sitta här med ett ont knä!!!Skulle gå bort och lämna barnen imorse..det som egentligen skulle ha tagit 15-20 minuter tog alltså 55 minuter..fyyyy!!
Och sen är det inte det att man kan göra ngt vettigt här hemma heller..nä för trapporna går bort..vilket innebär att jag inte kan vika all den tvätt som ligger där uppe och som ska in i garderoberna..inte kan jah heller dammsuga eller torka golven..för då måste jag ju gå..
Så hela förmiddagen har spenderats i soffan med benet i högläge....
Jag SKA iaf tömma diskmaskinen och sätta in en ny laddning..det ger jag mig fan på =)




RSS 2.0