Yiiihhaaaa...

Idag e jag skit glad..jag har ringt runt till 3-4 st företag idag och sökt jobb...och ngt låter lovande!!Bla ett äldreboende som ska öppna i januari..där skulle dom ha in all personal och då ska jag va först med att söka OM INTE jag får ett annat jobb!!!Det är nämnligen såhär att en jag känner kanske kan fixa ett annat jobb till mig..då är det inte ett nattjobb utan en mån-fre tjänst..alla helger lediga och alla röda dagar!!!Kan det bli bättre..jag är ju dessutom en sån som tror helhjärtat på att det är lätt att få ett nytt jobb och blir sen sjuuuukt besviken..men sån e jag..man måste ju få några smällar så man kan resa sig upp igen!!!
Hoppas,hoppas,hoppas...håll gärna några tummar och tår för mig!!!



Lalalalala..lalala..lalala!!!!


Kram

Knop..

Ja här hemma går jag i 190..de e så bra när Jens har semester..jag hinner sååå mycke som jag aldrig hinner annars!!Idag tillexempel har jag dammsugit,dammat,torkat golven och putsat mina fönster..är jag inte duktig så säg??!!Jens tar ju barnen..och det är ganska så lätt när den ena försvinner in till grannen och den andra ska sova..haha!!Jaja jag får gjort det jag ska iaf..
Kvällen har varit lugn sånär som på ett major bråk med den stora..vilket resuterade i att on bölade i sin säng och jag låg i min säng och bölade..men barn..ja dom är härliga =) vi blev ju vänner till slut men orken för att göra mer nytta eller vara den trevliga frugan..den försvann spårlöst!!

Så min kväll har spenderats med att sitta framför min data i köket och jens vid sin data i skrubben..haha..ja han har ju faktiskt sitt "kontor" i garderoben!!men e det inte där dom hör hemma när dom inte gör ngn nytta???Nä förlåt!!âlskar ju min man kopiöst mycke...


Imorgon så ska jag nog inte göra många knop..ska ringa dagmamman och kolla om Lærke ska komma på tisdag eller inte..min koll har försvunnit efter 8 veckors semester..den börjar med andra ord ta ut sin rätt..måste ju isf packa väksa,köpa nya regnkläder och mycke mer!!Oj,oj nä..


Har det fortfarande jobbigt med den där incidenten..det tär fortfarande på mig och det vill jag inte att det ska göra..jag funderar och funderar men samma frågor dyker hela tiden upp....?????Vill sååå gärna ställa personen mot väggen..men nekar hon sanningen till sina vänner som hon har nu så finns det inte en chans att hon skulle erkänna för mig...i hennes blogg skriver hon om incidenten...och då skriver hon ungefär samma historia som jag..men fast det är hon som blivit sviken och tycker allt e skit!!Det är svårt det där..för vem ska folk tro på??Ord mot ord står det ju..jag vet sanningen..tycker bara det är lågt att lägga över saker på andra....
Jaja..nu fick jag lättat lite...



Just nu saknar jag...saknar mycket som inte går att ordna på ngt sätt..hur jag än försöker och vill så går det just nu inte min väg...


Kram 

Forts semester...

Har verkligen ingen ork eller lust att blogga längre..har dessutom inte mycket att blogga om =)

Men semestern får väl få ett avslut iaf...Vi kom ju till Gränna på torsdagen då det även var vår 4 bröllopsdag =) den firades med att tjaffsa om att vi inte kunde få upp tältet på husvagnen och om vad vi skulle äta för ngt..haha...ja till slut kom iaf tältet upp och vi blev vänner igen..en jäkla tur va väl de me..

Vi bestämde oss för att äta på restaurang så av med campingdressen och på med fin stassen..ja alltså ett par jeans och en tröja =) Senare på kvaällen så började att blåsa så in i vassen och dessutom så hällregnade det..jag höllt på att kissa i byxorna..det kändes osm om hela vagnen skulle bege sig därifrån..haha frågade Jens typ 100 ggr om husvagnen stod där den skulle!!Det gjorde den för den hade inte rört sig en milimeter dagen efter =)

Fredagen tog vi det lugnt på..det var inte superbra väder så vi gick runt uppe på gågatan och myste..åt polkagrisar och glass och annat skit =)Det är ju bara semester en gång om året..tror dock att jag gått upp säkert 2kg under dom 8 dagar vi var borta =)

Resten av semestern tillbringa vi genom att åka över till Visingsö en av dagarna och sedan var vi uppe på Grännaberget och vandrade..haha med vagn och allt..men det gick bra det me!!Och alldeles underbar utsikt fick vi!!=)

På måndagen var det dags att lämna semestern..usch..tur att Jens har 2 veckor kvar på sin semester =)



Jaja..jag får väl återkomma en annan dag om vad vi hittar på nu om dagarna!!


Kram

Semester..

Ja vi har semster och fyyy va skönt det är..jag har lagt alla måsten och alla tråkigheter bakom mig och tar tillvara på dagen som den kommer och som den är...
Vi fick hyra en husvagn av våra grannars dotter och man..Tack snälla!!Vi har supermysigt och fantastiskt bra väder..än så länge har vi hunnit med att campa på Aspen camping i Lerum..och tja..det var väl inte den bästa delen..men nu vet vi det..aldrig mer Lerum helt enkelt!!Men när vi var där så hann vi med en tur på Avenyn i Göteborg ena dagen och sedan var vi på Liseberg andra dagen..det var däremot en riktig hit..vi hade skit kul hela dagen och åkte hem med 2 st trötta men glada barn!! =)
På tisdagen kom kära Jenny och hennes Anders upp för att övernatta en natt i husvagnen..hhmmm det gick sådär..haha Jenny är verkligen inte campar typen och fick liiite panik över utrymmet..men det löste vi snabbt genom att dom hyrde en stuga på camping området bara en gräsplan bort =) Vi käkade gott och gick en tur till badplatsen..tyvärr så blåste det svinkallt så där stannade vi inte länge!!Kvällen förflöt med vin och öl..Trevligt!!Tack för att ni kom och gjorde oss sällskap!!

Nu är vi i Gränna på finaste campingen..Grännastrandens camping..med plats precis vid Vättern..sååå mysigt

Uppdatering om hur vi haft det här kommer en annan dag..


Kram

Så va det med den saken...

Ja nu känns det mycket bättre i min magen..jag har mått skit rent ut sagt,jag har blivit anklagad för dom mest otroliga saker....jag fick sagt vad jag ville och lättade på den där stenen som suttit i min mage i 2 månader och lite till..usch..nu har jag dragit ett streck över vad som hänt..eller det gjorde jag egentligen för ett tag sedan..men klumpen i magen har funnits där ändå!! Jag skrev även att jag var¨öppen för att prata då jag har förstått att det pratas hej vilt om mig till andra..men det är ju så att detta inte handlar om anddra..detta var en sak mellan oss och vår vänskap..
Att springa runt och prata om händelsen är för mig ett sätt att plocka poäng..jag pratar inte med byn om vad som hänt..men det är svårt att säga om andra parten!!
Denna bloggen ville jag absolut inte att den skulle smutskasta någon..då hade jag inte lämnat ut lösen till några som jag gjort!!
men nu har jag tagit alldeles för mycket skit..och kan ej längre hålla denne bakom ryggen..jag hade kunnat säga huuur mycket som helst..och startat ett jävla liv..men det gör jag inte...just för att!!!
Jag har hittat vänner som jag bryr mig om och som jag vet bryr sig om mig..men hade bra gärna velat veta varför hon inte kan komma till mig och säga rakt ut till mig vad hon tycker och tänker..jag har ju redan fått en del hintar om att hon inte är så vänlig i orden om mig!!Men jag har lagt ner..och hoppas givetvis att denne kommer göra det med..för om vi nu inte bryr oss om varandra..varför fortsätts det då att prata om mig..har ni inget vettigare att prata om eller är mitt liv verkligen så intressant??Jag tycker det är skit att jag förlorat 3 st vänner,som alla valde att tro på fel person!!För ni skulle bara veta vilka osanningar som de sägs att jag har sagt..fyyy!!!Och jag hoppas att denne varit så smart att vågat erkänna och be om ursäkt..för vissa saker som blivit sagda har inte varit nådiga alls..

Nu känns det iaf bra för mig..hoppas det gör det för dig med!!

Oj..redan onsdag..

Tycker alltid att dagarna bara springer iväg..tyckte det precis var söndag..men nu har helt plötsligt 2 dagar till susat förbi!!OJ!!
Har egentligen inte mycket att skriva här..känns som att det alltid är summeringar på vad som hänt i mitt sååå otroligt händelserika liv =)
Men det finns ju folk som gillar att läsa om det me...MEN idag är det dagen...dagen då min fina syster kommer ner till Skåneland..och jag längtar efter henne otroligt mycke!!Tror att dom körde vid 06.00 imorse men man kan aldrig va säker på när syrran får ändan ur vagnen..haha..hon och tider e den sämsta kominationen...ever!!!Tänkte jag skulle ringa till dom o kolla snart om dom kom iväg i tid =)
Såå idag innebär bara en evig väntan för mig och barnen..hoppas det går fort!!!

Igår så gick vi hemma och drog när jag fick ett sms..hhmm kände inte igen numret..men sist i messet stod det:detta mess kommer från A.H!!Bra där!! Han undrade om jag ville följa med ner till Björns o fika??Ja absolut..inget annat för mig ju..så vid 13.30 möttes vi för att sällskapa till byn..Vi satte oss på uteserveringen och beställde lite kaffe o en liden kaga...Lærke valde citronglass!!Men fyyyy va många getingar där va..jaja vi satt kvar och invänta dom andra som skulle komma..sedan gick vi in ist!! Men A hann att bli stucken innan vi kom in..oj,oj,oj inte så tuff längre då..haha!!

Tänk vilken snäll,rolig och trevlig människa man missat bara för att hålla med en kompis!!Haha..nä minsann det ska aldrig hända igen..nu väljer jag mina vänner själv..helt ingelt..inga konstigheter!!!


På kvällen så hände det inte mycket här hemma i det Kroghska hemmet..vi åt o drack..och sen slängde vi oss på soffan o glodde..tills det var dags att lägga barnen!!


Kram

Ny vecka..nya tag..eller??

Så va denna helgen över..varför går alltid tiden så fort när man har trevligt??För det har vi verkligen haft..minisemester att komma till Gilleleje..underbart!!
Vi körde i lördags vid 2 tiden..kalaset skulle börja kl 15.00..men med vår tur så var det trafik kö och där satt vi i nästan 45 minuter..men va är det man säger..fint folk kommer försent??Iaf när vi kom så satt alla samlade och solade och svalkade sig med öl och sommersby..och jag var inte sen att sällskapa.. =) vi gick runt och hälsade på alla eftersom det mest var folk vi inte sett förut..det var ju Bente som fyllde år och från hennes sida har vi bara träffat hennes son och hans familj!! Barnen hoppade i poolen och svalkade sig med glass och läsk..Caroline och Lærke har sååå kul tillsammans..leker jättefint..dock finns det problem med språket..men det brukar jag och Camilla hjälpa dom med!!Ni förstår att till barn kan jag prata danska..haha..där behöver jag inte skämmas över uttalet!! =)
Dagen gick och vi hade super trevligt..kvällen närmade sig och jag hjälpte Evan med middagen..potatisgratäng,oxkött och god sallad..ja för min del blev det inget kött..gillar inte direkt blodigt kött!!Vi satt länge och åt och pratade..och folket började sakta men säkert att dra sig hemåt..
Vi skulle sova där så vi hade inte direkt bråttom..och det bestämde sig Christian och Camilla också för..eller det hade dom bestämt innan..dom hade nämnligen hela husvagnen med sig så den parkerades utanför huset!!Jätte fin var den så nu längtar man extra mycket efter semestern!!
Vi satt ute och pratade hela natten..vi tände en eld och drack kaffe och baileys och ännu fler sommersby!!Helt plötsligt så blev det konstig stämning och Camilla tystade ner mig..schh Evan försöker säga något!!Jaha...och han FRIADE till Bente..åååhhh va mysigt..så nästa sommar hoppas vi på att få komma på bröllop!!Haha..vi har ju brudnäbbar..Lærke,Lilia och Caroline..och sen får väl Emil komma bakefter!!

Iaf så gick klockan och hon hann bli 04.30 innan vi kom i säng(??!!) fyyyy det var tufft må jag säga..för mina barn är inte kända för att sova länge på morgnarna...så kl 06.30 vaknade Lilia..haha..sååå slut vi var då!! =)
Jens gick upp en stund med henne så jag kunde ligga en lite stund till..men 07.30gick jag upp och fixade välling till henne..då tog Jens en filt och gick ut i trädgården och la sig!!
Jag fixade med kaffe och dukade borden..kl 08.30 kom grannen in med massor av nybakade bullar och nytt bröd..hon e för söt!!Sen började alla vakna till liv och kom en efter en!!
Kl 13.00 tackade vi för oss och packade ihop oss och körde hem..vi var helt slut!!

Idag har vi inte heller gjort många knop..jag och barnen har legat på soffan och vilat mestadelen av dagen..jag har plockat undan och kört en maskin med tvätt..sen tog det slu i hjärnan..


Nuuu dröjer det inte länge innan AnnSofie kommer..som vi längtar..på onsdag dyker dom upp någon gång under kvällen..och vi ska förstås möta dom hemma hos mamma o pappa..om barnen e på gott humör vill säga =)


Sov gott!!!


Kram

Orka?!

Nä faktiskt så orkar jag inte blogga..och dessutom kan man inte sitta inne när det är så fiint väder utomhus..skam!!

Vi ska iaf snart köra till DK..Bente fyller år så hon ska ha kalas..ska bli trevligt kan jag tycka..synd bara att familjen e på krigsstigen hela tiden..ORKA??!!
Vi får väl försöka hålla sams..iaf på vägen dit i bilen sen behöver vi inte prata så mycke med varandra när vi väl är framme.. =)

Hoppas ni har sköna dagar i solen!!


Kram

Sommaren=min bästa vän

Guuud va jag haft det skönt idag..ja som jag visste så drog Lærke in till grannarna så fort hon hörde dom i trädgården..dom har badat och solat och varit nere i byn och handlat då Christel skulle ha lite kalas nu ikväll..ja vad kan man säga..hon blir så väl omhändertagen där att jag nästan skäms..men bara nästan =) Jag hann inte mer än in där nu i eftermiddag förrens hon sa att hon skulle på kalas..eehh jaha..ja hon skulle ha kalas klänning och klacka skor på sig och så skulle vi sminka henne =) Sötis unge..Så vi for in och tvätta av henne lite,vi flätade hennes hår och hon fick ögonskugga,läppglans och lite parfym på sig..hon blev sååå fin min lilla tjej!!Sen drog hon igen och nu har jag precis lyckats få in henne och nu ligger hon i sin säng..tror hon somnar på 2 röda idag..men skoj de har hon haft!!
Jag har hela dagen försökt att få Lilia på gott humör..utan resultat..eller nja hon har haft sina ljusglimtar  =) hon e så snorig och sen har hon det här fin,fina humöret..haha...förbannad utan dess like blir hon när hon inte kan det hon vill..skitkul att se ibland men också irriterande då hon inte är så direkt tyst!!

Annars idag har jag försökt sitta i solen så mycket jag kunnat..bara njutit och tagit in strålarna..de gäller ju att ta vara på dom eftersom man aldrig vet hur länge det varar!!


Kram

Snart..

Jens kände sig helt ok idag med och åkte iväg till jobbet..synd..de e så skönt och ha honom hemma!!Så nu är vi ensamma igen..men Lilia e fortfarande förkyld och dessutom så e det fint väder så att vara bara hemma känns ganska så ok ändå =) Tänkte att jag skulle fylla poolen till Lærke idag,om hon inte smiter in till grannarna..Christel fyller ju år idag och hon har målat hela morgonen för att kunna ge henne en fin teckning =)
Men det är ganska så ok det me..hon blir underhållen och jag kan slappna av lite mer..Lilia kräver ju sitt nu när inte hon mår så bra..

Lærke kunde faktiskt cykla lite själv igår och hon blev sååå stolt..bara det att koncentrationen finns inte riktigt där..joo när ingen tittar på henne..men så fort jag kom ut så skulle hon kalla och skratta såå det blev lite flopp =) Hon lär sig tids nog..

Jag fick ett mail igår om jobbet..så än är inte loppet kört..hoppas,hoppas,hoppas att jag kan ro i land detta!!


Snart börjar mitt roliga för sommaren..nästa vecka kommer fina AnnSofie ,Tove och barnen..ååhhh va jag längtar efter dom nu..+ att Oskar och Dexter me kommer..ska bli myspys..då ska jag nog ta Oskar på en promenad..var ju såå länge sen jag var ute o gick med en hund =) Vi ska försöka hinna med mycke..som vanligt..men iaf kalas för Lilia på fredagen..AnnSofie har ju lovat att göra en kitty tårta till oss..haha!!
På kvällen sen på fredagen så skulle vi visst ha någon slags fest här hemma..kan bli kul det me..ska fråga några till om dom har lust att komma!!!


Nu så ska jag lägga in en maskin tvätt...som vanligt!!Och sen ska jag koka mig en kopp kaffe och sätta mig en stund och njuta i solen nu när Lilia sover sitt morgonpass =)

Ha en bra dag!!


Kram


En kortis..

Idag vaknade jag utav ett styck snorig Lilia och ett styck förkyld och febrig man..sådär kul kan jag tycka..Jens har sovit bort det mesta av förmiddagen medans jag jagat barn..för bara för att dom är sjuka så betyder inte det att det inte är liv i dom =)  Jens bestämde sig ändå för att ¨cykla ner till byn med Lærke och handla panodiler och lite tillbehör till maten!!
Så nu har han tagit piller och känner sig helt ok..skönt!!
Jag har iaf fått dammsugat idag..så jag ska strax ta tag i tvätten med..tradet men sant!!Lærke och Jens gick ut för att öva på att cykla utan stödhjul..vi får väl se hur långt tid det tar innan Lærke står i dörren och gråter..antingen för att hon inte kan eller för att hon trillat och slagit sig!!Men det hade varit himla bra om hon kunde lära sig det för då underlättar det för mig en hel del sen när jag börjar jobba..bara till att cykla ist för att gå hela den sträckan!!

Nu beger jag mig..


Kram

En chans..

Denna dagen började med sovmorgon..de e det enda bra med att Jens börjar sent..han behöver inte väcka mig förrens kl 08.00 och då har Lilia fått välling och Lærke har fått frukost =) Så jag hinner hälla upp min kopp med kaffe,ta tidningen och gå ut och blossa innan han måste köra..gött!!

När Jens sedan kört så började min telefon terror till vårdcentralen och Sjukhuset i Kristianstad...de e en jävla sjukvård vi har i detta avlånga land =(  Jag ringde först till VC och satt i kö,när det var 2st framför mig i kön så bröts samtalen..jag ringde igen och hade 13 st framför mig..dryygt..jag la på av ren ilska..ringde sedan till Kristianstad för att kolla om jag kunde få provsvaren där ist..nej..dom fick inte lämna ut dom uppgifterna..nähä..jag ringde till VC igen och satt i kö..ca 50 minuter tog det innan jag kom fram..ska det vara så här??Vi skulle fått svaren i förra veckan men inget kom..och eftersom det var allergi tester så hade det varit bra att få reda på om det var positivt eller negativt för att kunna undvika att vistas eller äta det som framkallade allergin!!Som tur var så visade testerna ingenting..men varör örvinner då inte utslagen??Skumt..men på torsdag har vi en tid till en riktig hudläkare på UMAS och hoppas verkligen att dom kan se vad det är!!Kl 11.30 var jag klar med telefonterrorn..tror ni mina barn var uttråkade???

Det har ju regnat konstant heela dagen..så vi har suttit framför tvn och glott,och varit allmänt uttråkade..allihop!!
Jag och Lærke passade på att baka negerbollar när Lilia vilade middag..såå något har vi lyckats med idag..och goda blev dom..finns dock inte så många kvar..så ring inte o fråga om ni får smaka =)

Jag ringde även om jobbet jag har sökt och det låter ganska bra fortfarande..jag har gett mig fan på att jag inte ska va kvar där jag är nu..yrket fullkomligt älskar jag..men klarar inte ut dom arbetstiderna vi har och inte en del av personalen heller..så e det klart överallt,men jag vill vidare..vill inte vara en sån som fastnar på första bästa jobb..jag är ju utbildad så då ska jag väl sträva efter det bästa???Eller???Jag vill jobba natt dessutom..hade passat min familjesituation mycket bättre..tänk så mycke ledig tid man hade hat med sina barn,sina vänner och sitt hem..annars e man ju ledig typ en eller tre dagar i veckan och då jäklar ska du hinna med mycke..speciellt i en småbarns familj!!

Annars gjorde jag världens godaste korvgryta idag..och jag som inte ens tycker om korv!!Skitgod..och så hade vi pasta till..det blev så krämigt o gottit..säkert inte bra för figuren heller..men det har varken negerbollarna eller alla ostbågar jag tryckt i mig idag heller varit =)

Kram

ännu en helg..

Joo helgen försvann lika fort som den kom tycker jag..men vi har fått många fina stunder..jag och min familj..för denna helgen har handlat om oss..

I fredags så myste vi..haha..ja typ det ända vi gjorde..vi grillade gott och drack lite vin..barnen var på sina soligaste humör och då blir även mamma och pappa det!!Vi gick och la oss ganska tidigt för att kunna utnyttja lördagen så gott vi kunde!!Vi hade först tankarna på att köra till Skånes Djurpark..men kände att vädret var för fint för det..dit åker vi hellre en lite halvmulen dag..då är det dessutom mycket skönare att gå runt där!!
Vi bestämde oss för att bara gå hem till mamma och pappa och bada ist..vi gick hemifrån vid 10 tiden och Lærke hoppade direkt i..badanka numero uno!! =) föräldrarna gick och uträttade lite ärenden och kom sedan tillbaka med bullar och gott pålägg..vi fikade lite och fortsatte sedan att njuta..Jens fick på sig badbrallorna och hoppade i med båda barne..sen solade vi lite och sen solade vi lite mer =) e inte livet alldeles underbart på sommaren??
Jag och Lilia gick hem till 15 tiden ca och Jens och Lærke körde mamma och pappa till Trelleborg dit dom skulle på raj-raj =)
Vi grillade en massa gottigheter och lite mer vin till det =) Jaaa jag vet dålig mamma som dricker alkohol med barnen hemma..men älskar dom lika mycke för de =) Vi gick och la Lilia och hade myyycket kvalitets tid med Lærke..hon låg med huvudet i mitt knä och jag borstade hennes hår och vi pratade om allt..men sen  blir jag ju såå jäkla sentimental =) så jag lipade liiite.. :men de gör inget mamma..sa Lærke..åååhhh goa,goa unge!!Lærke fick till slut me hoppa i säng och det gillades INTE så efter en fin stund tillsammans så bröt helvetet loss igen..konstigt va??Först kan man sitta o lipa för att man älskar sitt barn sååå in i norden och i nästa stund sitter man bölandes på toa för att man inte vet hur man ska hantera hennes vredesutbrott??!!Jaa jag kan andas bäst jag vill..men ibland pallar inte denna mamman trycket!!
Hon somnade iaf efter många om och men..men då var man själv så utpumpad på energi att det nästan bara va att gå o lägga sig.. =(
Vi satt iaf uppe ett tag till,jag och Jens och pratade om allt och ingenting..är så glad att det var just han som fanns där den kvällen i mars 2003..att vi 2 fann varandra och fick barn och gifte oss...vi har det bra!!Han är min absolut bästa vän..finns alltid för mig och ställer alltid upp..i medgång och i motgång!!

Idag har vi spenderat heeela långa dagen hemma i trädgården..badat i vår egen pool och busat så in i vassen med barnen..ja lite bråk har det också hunnits med idag..smällar man får ta helt enkel =)
Det har fikats och grillats och snackats med grannarna =)

Nu sitter vi vid vars en data och glor..ska nog snart hoppa in i duschen och sen försöka gå och lägga mig i tid!!

Och vi väntar fortfarande på både samtal och provsvar....  =(


Kram 

RSS 2.0